Concertkoor

Wanneer de jongens twee jaar in het Middenkoor hebben gezongen maken ze de overstap naar het Concertkoor.  Dan wordt de uitdaging nog groter. De liederen zijn moeilijker,  vaker meerstemmig en in een andere taal dan het Nederlands. Het Concertkoor zingt ook regelmatig samen met het Jongemannenkoor en doet mee aan speciale concerten. Er wordt van de jongens ook een meer zelfstandige en verantwoordelijke houding verwacht; de jongens van het Concertkoor zijn over het algemeen de kooroudsten. Zij hebben de taak de jongere koorleden te begeleiden bij concerten en hen wegwijs te maken in de zaken rondom het jongenskoor. De kooroudsten hebben 2x per jaar een vergadering onder leiding van de dirigent.

Het Concertkoor repeteert op maandag van 17.30 tot 18.15 uur of 18.15 tot 19.00 uur en donderdag van  17.15 tot 18.00 uur in het St. Josephgebouw, Haverstraat, Oldenzaal. Deelname aan het Concertkoor kost Є 180,– per jaar.