Nieuws

Jongemannenkoor doet mee aan Kamerkorenfestival Hoorn

Op zaterdag 3 juni vindt in de Oosterkerk in Hoorn (NH) het Kamerkorenfestival Oude Muziek Nu plaats. Er doen  13 koren mee waaronder het Jongemannenkoor Oldenzaal. Andere koren komen onder andere uit Hoorn, Amsterdam, Zoetermeer, Alkmaar, Purmerend en Groningen

De verschillende optredens zijn vanaf 10.30 uur. Daarnaast zijn er twee educatieve activiteiten: een masterclass voor koordirigenten olv van Jos van Veldhoven, een van onze grootste Bachkenners en dirigent van de Nederlandse Bachvereniging en Michiel Meijer, barokzanger en dirigent die een workshop voor zangers verzorgt. Aan het begin van de avond is een presentatie van de masterclass en workshop. Het festival wordt afgesloten met het aanwijzen van de publieksfavoriet.

Iedereen is welkom om alle koren te beluisteren tijdens dit unieke kamerkorenfestival. Het Jongemannenkoor Oldenzaal zingt van 14.45 – 15.05 uur.  U kunt uw toegangskaarten online kopen (via www.podiumplein.nl) of tijdens het festival direct aan de zaal. Er is een passepartout, maar er zijn ook kaarten voor afzonderlijke dagdelen.

Kijk op www.oudemuzieknu.nl voor alle informatie en kaartverkoop.

jmk2016kl

0 Read More

Stichting Vrienden van het Stadsjongenskoor Oldenzaal

OLDENZAAL – De nieuwe voorzitter van de Stichting Stadsjongenskoor, Eduard Ponten, heeft een cheque in ontvangst genomen van 750 euro van de nieuw opgerichte Stichting Vrienden van Stadsjongenskoor Oldenzaal.
vriendencheque

Het Stadsjongenskoor bestaat inmiddels ruim 100 jaar en heeft 70 leden. Dat is bijzonder omdat Nederland maar weinig jongenskoren kent. Al op zeer jonge leeftijd worden voor de groepen 3 en 4 stemtesten uitgevoerd en bij gebleken geschiktheid toegelaten tot het opleidingskoor. De jongens krijgen daarna een uitgebreide muzikale vorming gedurende hun lidmaatschap van het koor. De koorleden komen niet alleen uit Oldenzaal maar uit geheel Twente. Er zijn meerdere koorleden die een professionele carrière hebben doorlopen en momenteel als ervaren zangers zowel in binnen- als buitenland optreden.

Vrienden

Om het Stadsjongenskoor in stand te houden en verder te ontwikkelen, is de stichting SJK naast contributies van haar leden afhankelijk van donaties en sponsoren. Hiervoor is de Stichting Vrienden Stadsjongenskoor Oldenzaal opgericht. De stichting heeft als doel minimaal 5.000 euro per jaar bijeen te brengen om het structurele jaarlijkse exploitatietekort te kunnen dekken.

Aanmelden voor de stichting kan via: vrienden@stadsjongenskoor.nl

Bron:www.tubantia.nl

0 Read More

Christmas is coming!

Christmas is coming!

Kerstconcert Stadsjongenskoor Oldenzaal.

Christmas is coming! Zo openen de jongens van het Stadsjongenskoor het komende kerstconcert op zaterdag 17 december om 19.30 uur in de Antoniuskerk te Oldenzaal. Het wordt een sfeervol en vrolijk kerstconcert waarbij de vijf verschillende koren van het Stadsjongenskoor afwisselend en in verschillende samenstellingen optreden

Op het programma staan naast de bekende kerstliederen ook verschillende moderne Christmas Carols. Bijzonder aan dit concert is dat het nieuwste Opleidingskoor 2016-2017 voor het eerst op een concert van het Stadsjongenskoor van zich laat horen. Deze jongste zangers zingen nog maar een paar maanden bij het koor maar zingen al in alle talen. Met onder andere de liederen Kling Glöckchen en Christmas is coming!

Mmv Dennis Vallenduuk piano en orgel.
Algehele leiding Mariette Effing.
Aanvang 19.30 uur; einde ca 21.00 uur
Toegang € 10 / € 5 (kinderen)

NB: er is beperkte parkeergelegenheid vlakbij de kerk

Kaartverkoop via www.podiumplein.nl of voor aanvang van het concert aan de kassa in de kerk.

Wij hopen u allemaal te zien op zaterdag 17 december!

0 Read More

Koninklijke belangstelling voor het Stadsjongenskoor

Op donderdag 27 oktober bracht het koninklijk paar een werkbezoek aan Oldenzaal. Het Stadsjongenskoor was gevraagd een optreden te verzorgen langs de route die Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima gingen lopen. Er was ons van tevoren gezegd dat  het koninklijk paar alleen maar de route ging lopen en dat ons optreden alleen bedoeld was voor het aanwezige publiek. Ze zouden niet stoppen, er was een streng protocol en niets mocht. Maar we hebben toch de gok genomen en een mooi oranje lint om ons jubileumboek gedaan om het aan Koningin Maxima aan te bieden.Hendrik Pross kreeg de opdracht oogcontact met de koningin te zoeken om het boek aan te bieden. Dat lukte, En hoe!

14639885_1238368096235614_1257315438485765048_n

 

0 Read More