Symposium: Boys, keep on singing!

Vrijdag 5 juni 2015, Oldenzaal

Op vrijdag 5 juni 2015 organiseerde het Stadsjongenskoor Oldenzaal het symposium Boys, keep on singing! Centraal thema van dit symposium was hoe we stimuleren dat meer jongens gaan en blijven zingen.

Er waren diverse workshops en lezingen over o.a.repertoire voor jongens, stemvorming gericht op de fysieke ontwikkeling, jongens en hun energie en hoe richt je een jongenskoor op. Ook was er aandacht voor de verschillen in de psycho-sociale ontwikkeling van jongens en meisjes en hoe we daar in de praktijk mee aan de slag kunnen.

Aan het begin van het symposium werd de gloednieuwe liedbundel Boys, keep on singing! gepresenteerd met daarin veel nieuw repertoire exclusief voor jongens.

Het was een inspirerende dag voor iedereen die gespecialiseerd of geïnteresseerd is de jongensstem; van koordirigenten, zangdocenten, leerkrachten tot logopedisten.

Jongenskorenfestival

Zaterdag 6 juni 2015, Oldenzaal

Op zaterdag 6 juni 2015 organiseerde het Stadsjongenskoor Oldenzaal een voor Nederland uniek evenement: een festival voor jongenskoren. Jongenskoren uit Rotterdam, Haarlem, Sneek, Hoogezand- Sappermeer, Utrecht, Zeist en de verschillende koren van het Stadsjongenskoor Oldenzaal verzorgden de hele dag optredens in de Hofkerk en gaven een schitterend slotconcert in de Plechelmusbasiliek

Na de lunch hadden de jongens een fotopuzzeltocht in het centrum van Oldenzaal die eindigde in een flashmob met 150 jongens. Alle koren liepen  zingend richting standbeeld van Toon Borghuis om de oprichter van het Stadsjongenskoor te eren.