Nieuws

Jubileum Kerstconcert

Het Stadsjongenskoor Oldenzaal geeft op zaterdag 16 december om 19.30 uur een bijzonder Jubileum Kerstconcert in de Plechelmusbasiliek Oldenzaal. Een feestelijk concert want het Stadsjongenskoor staat dit seizoen 2023-2024 maar liefst 25 jaar onder leiding van dirigent Mariette Effing.

Love is Christmas!

Kerstmis vieren kan overal. Wat je omstandigheden ook zijn, wie je bent, oud-jong en waar dat maakt niet uit. Als er maar liefde is om samen kerst te vieren.

Het was begin november 1998 toen Mariette Effing de sleutel kreeg van de repetitielocatie van het Stadsjongenskoor. Ze had een map met bladmuziek gekregen, er stond een piano en er waren jongens… Tijdens die eerste repetitie werd snel duidelijk dat een kerstconcert of ander optreden er dat jaar niet meer in zat. Er was werk aan de winkel! Nu is het 2023 en zijn we 25 jaar verder. Wat in 1998 niet lukte gaan we in 2023 wel doen: we geven een kerstconcert in de Plechelmusbasiliek!

Seizoen 2023-2024 staat in het teken van het 25- jarig jubileum van Mariette Effing als dirigent van het Stadsjongenskoor Oldenzaal. We trappen dit jubileum af met een sfeervol kerstconcert op zaterdag 16 december 19.30 uur in de Plechelmusbasiliek. Tijdens dit concert zullen alle koren en solisten van het Stadsjongenskoor te horen zijn.

Natuurlijk zal het Liddel Ducky niet ontbreken en ook het Stille Nacht en Een Kindelyn zo Lovelyk staan uiteraard op het programma. Maar daarnaast zullen de verschillende koren weer een mooie nieuwe en onbekende kerstliederen laten horen. Speciaal voor dit jubileum kerstconcert hebben we ook een Alumni Kerstkoor samengesteld dat een aantal geliefde kerstliederen ten gehore zal te brengen.

Algehele leiding Mariette Effing

Mmv Dennis Vallenduuk, piano

Aanvang 19.30 uur; einde ca 21.00 uur (er is geen pauze)

Toegang

€ 15 | Vanaf 18 jaar
€ 5 | 12 t/m 17 jaar
t/m 11 jaar gratis

Ga voor de online kaartverkoop naar www.podiumplein.nl

0 Read More

Stadsjongenskoor zingt samen met Diggy Dex!

Het Stadsjongenskoor zat midden in de voorbereiding van de Matthäus-Passion toen dirigent Mariette Effing een mail kreeg van Koen Jansen uit Amersfoort, beter bekend als de artiest/muzikant Diggy Dex. Hij zocht een jongenskoor om mee te zingen bij de een van zijn nieuwe liedjes. Daar hoefde Mariette Effing niet lang over na te denken en reageerde meteen positief: ‘Diggy Dex maakt hele mooie liedjes met prachtige teksten. De jongens kennen zijn muziek en zijn razend enthousiast’.

Afgelopen mei hebben de jongens het liedje samen met Diggy Dex opgenomen maar mochten er nog niets van laten horen. Het liedje heet:  Vaders Zoon. Diggy Dex  schreef het voor zijn vader die anderhalf jaar geleden overleed: ‘ Het leek mij erg mooi om nog een laag aan de song toe te voegen in de vorm van jongensstemmen, als zijnde mijn jongere ik.’ Het is een ontroerend liedje over de zanger en zijn vader: ‘Hoe je het ook wendt of keert/Of je nou hier of in de wolken woont/Ik ben en blijf/Mijn vaders zoon’.

0 Read More

Nieuwe zangdocent Stadsjongenskoor Oldenzaal

Graag willen wij jullie voorstellen aan de nieuwe zangdocent van het Stadsjongenskoor Oldenzaal.

Sarah studeerde solozang aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle. Ze houdt ervan om met haar stem verhalen te vertellen en mensen mee te kunnen nemen in een andere wereld door middel van muziek. Sarah deelt graag met anderen haar passie, enthousiasme en liefde voor de muziek. Zo wil ze anderen inspireren, motiveren en zelfvertrouwen geven. Dit kan door concerten te geven, maar natuurlijk ook door les te geven, wat ze erg graag doet.

Sinds september geeft ze iedere donderdagmiddag les aan een aantal jongens van het Stadsjongenskoor en dat doet ze met heel veel plezier.

Kijk voor meer informatie op: www.sarahkonig.nl

0 Read More

A Child is born!

A Child is born!

Het Stadsjongenskoor geeft op zaterdag 21 december om 19.30 uur een sfeervol en vrolijk kerstconcert in de Hofkerk in Oldenzaal. De zes verschillende koren van het Stadsjongenskoor zingen een afwisselend programma in verschillende samenstellingen.

´Dit lied raakt je hart` zei een van de jongste jongens spontaan toen hij het lied A Child is born voor het eerst zong op de repetitie van het Stadsjongenskoor. En hij heeft gelijk! Deze prachtige melodie van Thad Jones is wereldberoemd en voor heel veel instrumenten getoonzet. Op dit kerstconcert is A Child is born voor het eerst te horen door de jongens van het Stadsjongenskoor. Daarnaast kan het publiek genieten van meer dan vijfentwintig kerstliederen uit allerlei landen. Van het bekende Stille Nacht tot aan Let it snow! met componisten als Johann Sebastian Bach, John Rutter en Toon Hermans. En natuurlijk zal Een kindelyn zo lovelyk niet ontbreken waar we traditiegetrouw het publiek vragen om mee te zingen. Kortom, een gevarieerd programma met voor elk wat wils!

Mmv Dennis Vallenduuk, piano en orgel.
Algehele leiding Mariette Effing.
Aanvang 19.30 uur; einde ca 21.00 uur (er is geen pauze)
Toegang € 10 / € 5 (kinderen)

0 Read More

Flying!

Zomerconcert Stadsjongenskoor Oldenzaal.

Het Stadsjongenskoor sluit dit jaar het seizoen vliegend af. De jongens, jongemannen en de heren van Esquire geven op zondag 30 juni om 16.00 uur een bijzonder concert in Cultureel Centrum De Hof in Oldenzaal.

Op het programma staan namelijk allerlei liederen over dingen die zich ver boven ons hoofd afspelen. De jongens zingen over de maan,de planeten, luchtkastelen, toverspreuken en natuurlijk ook de liefde! Ze vliegen de toekomst tegemoet en willen alle uitdagingen aangaan. De verschillende koren zingen een divers repertoire van George Ezra tot aan opera. Want ook de jonge Papageno gaat de uitdaging aan. Hij moet immers Papagena veroveren in de opera Die Zauberflöte. Alle koren zingen een stukje uit deze opera en de jonge solisten Rik van de Kolk (bariton) en gastzangeres Elles Venhuizen (sopraan) nemen het beroemde liefdesduet voor hun rekening.

Het Stadsjongenskoor staat onder leiding van dirigent Mariette Effing en de pianobegeleiding is in handen van Dennis Vallenduuk.

Toegang € 10 / kinderen € 5. via www.podiumplein.nl of voor aanvang van het concert aan de kassa in de kerk.

0 Read More